max-test-klein

Off-season bestaat niet! Inspanningstesten en seizoensvoorbereiding

Eerste inspanningstesten Delta Cycling bij Robic afgenomen.

Off-season? Dat bestaat niet. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang!

Deze week startte de voorbereiding voor 2017 officieel met de eerste inspanningstesten van de nieuwe rennersgroep. Teammanager Jim van den Berg en trainer Jelle de Jong namen donderdag en vrijdag bij Robic de eerste testen af namens Delta Cycling Rotterdam. “We doen bij de ploeg twee testen per jaar,” zegt Jelle de Jong.

“Deze test, de eerste, geldt als nulmeting. De renners hebben er nu ongeveer drie weken opbouw opzitten richting het nieuwe seizoen en nu geeft zo’n test een hele goede indicatie van de huidige trainingsstatus,” legt hij tijdens een van de testen bij Robic uit. “De tests hier zijn heel nauwkeurig door de lange stappen in het protocol, de lactaatmeting en de zuurstofanalyse. Hierdoor kunnen wij de trainingszones voor elke renner individueel heel goed bepalen en zien we meteen waar iedereen deze winter in kan groeien om de gestelde doelen voor volgend jaar te behalen. Op die manier bouwen we op een heel specifieke manier aan trainingen en schema’s. Meten is weten,” klinkt het over het nut van de eerste test. De tweede testronde vindt plaats vlak de ploeg op trainingskamp vertrekt. “Op dat moment kijken we of de winterdoelen die we na de eerste test hebben vastgesteld ook gehaald zijn en waar nog winst te behalen valt tijdens het trainingskamp en in de periode voor het begin van het nieuwe seizoen.”

Na de tweede inspanningstesten vertrekt de ploeg dus richting Spanje voor een 11-daags trainingskamp in Girona om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten richting de seizoensopening op zaterdag 4 maart in de Ster van Zwolle. Uniek aan het trainingskamp is dat in het weekend van 17 t/m 19 februari een groep relaties en gasten drie dagen lang meegaan op trainingskamp en onderdeel zullen zijn van de ploeg. (Interesse? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.)

Voordat het zover is staan er nog een aantal andere meetings op het programma deze winter. 6 november hadden we onze eerste teamontmoeting waarin we elkaar leerde kennen, met de bokshandschoenen testte en elkaar over onze passie en inspiratie vertelde aan de hand van een kort filmpje. 10 en 11 december zoeken we elkaar opnieuw op in Rotterdam voor het eerste teamweekend waarin we gaan klimmen en een aantal mooie workshops voorgeschoteld krijgen in het kader van . Het tweede trainingsweekend van 14 en 15 januari zal echt in het teken staan van fietsen en voorbereiden op het trainingskamp in februari en de seizoensstart in maart. In de laatste week voordat het trainingskamp van start gaat worden de renners dan voor de tweede keer uitgebreid getest in het Robic trainingscenentrum.