jt-klein

Jordi Talen klaar voor de strijd om de winst bij Delta Cycling Rotterdam

Jonge renner uit Spijkenisse nog lang niet klaar bij Delta Cycling Rotterdam.

Na twee jaren van leren en ontwikkelen in het continentale peloton wil Jordi Talen volgend jaar koersen winnen. “Ik zeg expres koersen,” klinkt het ambitieus uit de mond van de jonge renner uit Spijkenisse. “En dan het liefst op 1.2-niveau, maar ook als ik nationale koersen win ben ik aan het eind van het seizoen tevreden.”

Beeld: John Talen

Jordi Talen maakte in het afgelopen seizoen een grote stap, zowel fysiek als mentaal. “Vorig jaar was ik nogal eens druk in mijn hoofd en niet gestructureerd genoeg om de juiste beslissingen te maken. Dit jaar heb ik op dat gebied heel veel geleerd bij de ploeg en in mijn afstudeerstage bij De Rijke (de hoofdsponsor inderdaad). Inmiddels heb ik mijn diploma en ook in de koersen maak ik nu betere keuzes.”

In het voorjaar reed Talen een aantal goede koersen en ook op het NK voor Beloften en tijdens Olympia’s Tour liet hij zich van voren zien. “Ik heb dit jaar wel laten zien dat ik in mijn leeftijdscategorie een goede renner ben en ook dat ik nog beter kan worden. De afgelopen twee jaar heb ik in mijn ontwikkeling heel veel gehad aan de wat oudere renners in de ploeg, die met hun ervaring van bij de profs precies wisten wat er moest gebeuren en me tijdens en om de wedstrijd heen de tips en tricks meegaven om weer een stapje te maken. Ik ben nu zover dat ik de jonge jongens volgend jaar ook die handvatten wil doorgeven,” aldus Jordi Talen.

Ook over Delta is hij enthousiast. “Ik woon van alle renners misschien nog wel het dichtst bij de stad en voel me daarom ook betrokken bij de nieuwe plannen van de ploeg. Ik heb Join-S | De Rijke in de afgelopen twee jaar leren kennen als een ploeg die heel dicht tegen het profniveau aan zit, waar overal over nagedacht wordt en waar altijd een plan klaarlicht om de koers te domineren, maar ook om de organisatie duurzaam te structureren. Ik heb daarom ook heel veel zin om daar volgend jaar onderdeel van te zijn en mijn steentje bij te dragen!”