Cyclingteam Join-S | De Rijke

Doel

 

Logo_BRC_blauw_geel

 

Doel

Doel van de Bike Ride Challenge is om de ex-gedetineerden en nieuwe Rotterdammers (potentials) door middel van sport een gezonde en duurzame leefwijze voor te houden. Tevens kunnen ze hiermee conditie, eigenwaarde, discipline en zelfrespect ontwikkelen. Ook wordt hen een sociaal netwerk geboden en worden ze in contact gebracht met bedrijven om zo de directe kans op een baan te stimuleren. Dit alles in een informele en sportieve omgeving.

Concreet:

♦ Minimaal 50% van de deelnemers moet na afronding van het project een toertocht van minimaal 120 km kunnen uitrijden en;
♦ Minimaal 50% van depotentials moet een baan of werkervaringsplek gevonden hebben.

Deze uiteindelijke toertocht wordt begeleid vanuit het Cyclingteam, inclusief officiële team touringcar, ploegleiderswagen, mecanicien en soigneur.

Naast de wekelijkse groepstrainingen en de toertocht in de zomer worden de deelnemers ook gemotiveerd om voor zichzelf oefeningen en trainingen uit te voeren. Indien mogelijk zal een digitale omgeving gecreëerd worden waarin men elkaar kan volgen en ervaringen kan uitwisselen.

De trainingen worden periodiek gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf van één van de deelnemers.

Ook worden er tijdens het zes maanden durende traject, begeleidende gesprekken gevoerd met ToReachIt en zullen er vanuit ToReachIt sollicitatie trainingen en andere trainingen verzorgd worden. Dit om de kans op een baan te vergroten.

Na afloop van de toertocht zal ToReachIt nog een halfjaar nazorg verlenen, en de deelnemers ondersteunen waar nodig.

Daarnaast zal ToReachIt beschikbaar blijven om de toekomstige werkgevers te ondersteunen bij eventuele problemen.

AA Drink
Bike2Build Vlaardingen
Bioracer
Catlike
De Rijke Logistics
Edco
Eddy Merckx Cycles
Join-S
Morgan Blue
Pioneer
RenemaX
Van Leeuwen Autocenter
Vette Media
Vitrona
Vredestein